Urban Age İstanbul yarışması kapsamında Engelleri Kaldır Hareketi şehir planlama ekibi tarafından gerçekleştirilen iyileştirme proje günlüğüdür.

12 Eylül 2009 Cumartesi

Renovatio İstanbul On Birinci Gün

Bireylerin, kendilerinin dışında bulunan her şeyin çevresel bir öğe olduğu ve çevresel öğelerin sürekli etkileşim içinde olduğunun bilincine varması gerekiyor. Kişiler, sağlıklı sosyal ve toplumsal bir çevrede yaşayabilmek için, koruma ve geliştirmenin bir sorumluluk olduğunu bilerek; çevre sorunlarının çözümüne katkı ve katılım ile görev alma bilincine sahip olmalıdırlar. Projemizde kişilerin kendi yakın çevrelerinden başlayarak kazanacakları toplumsal farkındalıkla, bir şeyleri değiştirebileceklerine olan inançlarını güçlendirmeyi hedefliyoruz.

Ulaşılabilirlik tüm insanlar için yeryüzünün tüm mekânlarının, alanlarının ulaşılabilir, erişilebilir, kullanılabilir ve yararlanılabilir olmasını anlatan bir kavramdır. Örnek bir çalışma olarak baktığımız projemizle, bireylerin ulaşılabilir bir çevreye sahip olmasının en temel haklardan biri olduğuna dikkat çekmeyi umuyoruz.

Süreyi uzatacak yeni bir yasanın çıkmaması halinde, 2012 yılında tüm kamuya açık kullanımların ilgililerce erişilebilir hale getirilmesini öngören Özürlüler Yasası için, 2012’nin ne kadar geç olduğunun fark edilmesini sağlayacak bir sürece sebep olabilmek en büyük dileğimiz.

Engelleri Kaldır Hareketi Olarak sorunlara yaklaşımın gerçekçi ve kalıcı olması adına hazırladığımız projemizde herkesin desteğini bekliyoruz. Unutmayın, Engelleri Kaldır Hareketi kimsenin değil sahiplenen herkesindir.

0 yorum:

Yorum Gönder