Urban Age İstanbul yarışması kapsamında Engelleri Kaldır Hareketi şehir planlama ekibi tarafından gerçekleştirilen iyileştirme proje günlüğüdür.

8 Eylül 2009 Salı

Renovatio İstanbul Yedinci Gün

Kararlaştırdığımız proje planımıza göre, yoğun bir ofis günü bizi bekliyordu. Projemizin şantiye kısmı sevgili Atilla Yağcı'nın katkılarıyla sorunsuz bir şekilde sürdü. Site sakinleri için yaşam alanlarını iyileştirmeye çalışırken, onlara rahatsızlık vermemekte bizim için çok önemliydi ve rahatsız olmak bir yana, çok olumlu tepkiler almak ve büyük bir destek görmek bizleri çok mutlu etti.

Gerçekleştirmek istediğimiz uygulamalarımızda kullanacağımız malzemeler için araştırmalar yaptık. Görme engelli bireyler için neler yapabileceğimiz hakkında bilgi almak için, bu konu ile ilgili çalışan kurumlarla irtibata geçtik.

Otoparklarda engelli bireylerimize ayrılacak alanların belirlenmesi ve otoparkları kullanacak her bireyin bu alanlardan haberdar olması için, bu alanların sınırlarının belirlemek adına yapabileceklerimizi konuştuk. Engelli otomobili için 350 cm x 500 cm genişliğinde bir park yerinin gerektiğini ve tekerlekli sandalyede olan bir engellinin park ettikleri araçtan, binanın ana girişine kadar herhangi bir yardım almadan erişebilmeleri için, maksimum mesafenin 50 metre olması gerektiği gibi teknik bilgileri de öğrendik.

Bina girişlerinde yapılmasını istediğimiz hidrolik asansörlerin imalatçı ve ithalatçı firmalarıyla görüşmeler yaparak bilgi aldık.

Projemizi anlatan basın bültenimizin gördüğü ilgi memnuniyet vericiydi, bu konuda bizimle görüşmek isteyen medya kuruluşları ve bültenimizi yayınlayan bloglardan çok güzel haberler aldık.

Engelleri Kaldır Hareketi olarak, var olan düzeni geliştirmek; sosyal yaşam ve paylaşım alanları eksikliğinin giderildiği, gerekli farkındalığın sağlandığı, yaşam kalitesinin eşitlenerek yükseltildiği ideal toplum hedefimizi gerçekleştirmek için bizi destekleyen herkesin verdiği güçle çalışmalarımıza devam ediyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder