Urban Age İstanbul yarışması kapsamında Engelleri Kaldır Hareketi şehir planlama ekibi tarafından gerçekleştirilen iyileştirme proje günlüğüdür.

11 Eylül 2009 Cuma

Renovatio İstanbul Onuncu Gün

Projemizin onuncu gününde site içinde yaptığımız çalışmalarımızı kontrol ettik. Yeniden düzenlemesini yaptığımız parklar, site içindeki yollar, otoparklar, bina girişlerinin orijinal hallerinin fotoğrafları ile çalışmalarımızdan sonraki hallerini karşılaştırdık. Bu şekilde görsel anlamda da bir günlük tutmuş olduk. Bu karşılaştırmalı fotoğraflarımıza da sizlerle paylaşacağız.

Site içine koymayı planladığımız navigasyon tabelalarının bulunması gereken noktaları belirledik. Bu tabelalarla önemli noktalara kolayca ulaşılmasını sağlayacağımızı düşünerek, hazırlayacağımız tabelalardaki yönlendirmelerin ne şekilde olması gerektiğini tartıştık. Yaptığımız çalışmaların günlük hayatı kolaylaştırmaya yönelik olmasının dışında, görsel olarak da insanlara hitap edebilmesi için tabelalarla ilgili tasarım çalışmalarımıza başladık.

Projemizle ilgili alacağımız referanslar için görüşmemiz gereken kişiler ile irtibata geçtik. Ayrıca projemizin işleyişi konusunda site sakinleriyle de görüşmeler yaptık. Bu görüşmelerle site yaşamına kattığımız ve katabileceğimiz kolaylıklarla ilgili düşünceleri paylaşmış olduk.

Yapılan araştırmalara bakıldığında, yaşamın gitgide hızlandığı ve yapılaşmanın hızla geliştiği günümüzde, komşuluk ilişkilerinin de bu gelişmelere paralel olarak gerilediğini görmekteyiz. İnsanların duyarlılıklarını arttırmayı hedeflerken, bu duyarlılığı artıracak en önemli etkenlerden birinin iletişimi ve paylaşımları kuvvetlendirmek olduğunu düşünerek, bu projemizle iyileştirdiğimiz ortak alanların site yaşamının birbirinden koparabildiği bireyleri birbirlerine daha çok yakınlaştırmasını umuyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder