Urban Age İstanbul yarışması kapsamında Engelleri Kaldır Hareketi şehir planlama ekibi tarafından gerçekleştirilen iyileştirme proje günlüğüdür.

4 Eylül 2009 Cuma

Renovatio İstanbul Üçüncü Gün




Yeni günün heyecanı ve bir önceki günün tatlı yorgunluğuyla üçüncü günümüz de bizi karşıladı. Çalışmalarımız hızla devam ederken aldığımız olumlu sonuç ve tepkiler bizi çok mutlu etmeye başladı.

Gün itibariyle site ve otopark girişleri,parkın ana merkezine ulaşım yollarını bitirdik.Kalıplara dökülen betonun kurumasıyla rampalar birer birer ortaya çıktı.Çocuk parkının etrafında çalışmanın hatırası olan ,minik ayak izlerini de unutmamak lazım.

Rampalarımızın yapımı sürerken, site sakinleriyle de görüşmelerimiz sonucunda, bir başka sorunun varlığı da dikkatimizi çekti. Rampaların üst kısmında kalan yaya yollarındaki çöküntüler site sakinlerinin yolu kullanması açısından tehlike arz etmekteydi. Bugün itibariyle bu çökük yolların düzeltilmesi çalışmalarına da başladık. Bordur taşları tek tek sökülüp çökme olan alanların altına kum ile kuvvetlendirme yapılarak aynı kota getirildi ve bordurler yeniden muntazam bir şekilde dizilerek eskisinden çok daha güzel bir görünüme sahip oldular.

Rampalara beton dökülmesinin ardından, oluşabilecek yüzey problemlerinin önüne geçmek için araştırma yaptık. Sponsorlarımızla da yapılan görüşmeler neticesinde, yağmurlu ve karlı havalarda zeminin kayganlığını önlemek için kauçuk maddesi kullanmamız gerektiğini belirledik. Böylelikle bu gibi havalarda tekerlekli sandalye veya bebek arabalarının rampayı kullanmaları bir tehlike oluşturmayacak.

Aynı anda diğer usta ve çalışanlar ofis binamızın önünden parkın içine inen merdivenlerin yarısını rampa yapmak için söküp, kalıplarını çakıp, beton döküyorlardı. Gün sonunda Savaş Bey ve Serpil Hanım programlarını tekrar gözden geçirdiler ve pazartesi gününün sonuna kadar yapılacakları planladılar.

Aşağıda çalışmalar sürerken, ofiste de yoğun bir tempo söz konusuydu; yeni fikirler üretilip, iş akışları belirlenirken bir yandan da sponsor görüşmeleri gerçekleştirilmekteydi. Üçüncü günün en güzel haberi Didim’den geldi. Sevgili Mimar Hadiye Esenli‘nin bizi ziyarete geleceği ve projemizi inceleyeceğini öğrendik. Kendisini sabırsızlıkla bekliyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder