Urban Age İstanbul yarışması kapsamında Engelleri Kaldır Hareketi şehir planlama ekibi tarafından gerçekleştirilen iyileştirme proje günlüğüdür.

10 Eylül 2009 Perşembe

Renovatio İstanbul Dokuzuncu Gün

Yaşanan sel felaketi dolayısı ile moralsiz başladığımız günümüz, aslında ülkemizde bir şeylerin değişmesi adına verilmesi gereken ne çok mücadelenin olduğunu gösterdi. Şu an yürütmekte olduğumuz projemiz bizler için yarışmanın ötesinde, toplumsal açıdan bir farkındalık yaratmak adına çok büyük önem taşıyor.

Bu projeyi yürütürken en büyük hedefimiz örnek bir çalışma gerçekleştirerek bu sektörde olan, olmayan herkesin dikkatini çekmek. Çalışmalarımızda her bireyin dilediği gibi hayata karışabilmesi için çabalıyoruz; bugün Mimoza Sitesin de yaptığımız değişim yarın diğer site, konut, park, bahçe, kamusal alan şantiyelerinde de uygulanmaya başlandığında biz hedefimize ulaşmış olacağız. Bu sebeple de projemizde yaşadığımız tecrübelerimizin hepsini , daha profesyonel bir anlamda; harcanan vakitten kullanılan malzemeye, alan ölçülerinden maliyetlere kadar paylaşmayı düşünüyoruz.

Engelleri Kaldır Hareketi olarak insanların selle acılara boğulmasını değil, suya atılan minik bir taşın etkisinin suda dalga dalga yayılması gibi, yapmakta olduğumuz ve yapacağımız projelerimizle kendi dalgalarımızın içinde toplumsal duyarlılığı arttırabilmeyi umuyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder