Urban Age İstanbul yarışması kapsamında Engelleri Kaldır Hareketi şehir planlama ekibi tarafından gerçekleştirilen iyileştirme proje günlüğüdür.

20 Ekim 2009 Salı

Renovatio İstanbul Urban Age Jüri Ziyareti

Projemiz ile ilgili ofis çalışmalarımızın yoğun geçtiği bir günde, Urban Age jürisinin ziyaret haberi ekibimizde sevinç ve heyecan yarattı. Herşeyin ötesinde örnek bir çalışma olarak baktığımız projemizin; mimari, sanat ve iş dünyasının bu önemli isimleri tarafından değerlendirilecek olması bizim için büyük bir gurur.

Değerli jüri üyeleri, projemizdeki uygulama yaptığımız alan ve noktaları incelemeye başladılar. Jüri başkanı aynı zamanda Urban Age Direktörü, mimarlık ve planlama profesörü Sayın Ricky Burdett'in inceleme esnasında bize yönelttiği bir soru adeta projemizi yürütme amacımızı özetledi. Kendisi; engelli erişimi ile ilgili yaptığımız bu düzenlemelerin zaten bir kanun çerçevesinde, ülke genelinde uygulanmakta olup olmadığını sordu. Bu sorunun cevabı Mimarlar Tasarım ve Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. Kurucu Üyesi Sayın Han Tümertekin'den geldi; ülkemizde kanunlarla sabitlenmiş gerekli yaptırımların olmamasından dolayı, gerçekleştirilen şehir ve bölge planlama projelerinde,mimari çalışmalarda engelli erişiminin gözardı edilebilir ve genelde gözardı edilen bir konu olduğunu vurguladı. Projemizin tamamının henüz değerlendirilmemiş ve hatta tüm uygulamalarımızdan bahsetmemiş olduğumuz bu anlarda, aslında projemizi yürütmekteki amacımızı jüri üyeleri ile en iyi şekilde paylaşmış olduk.

Urban Age'e katilmaktaki en temel amacımız, erişilebilirlik problemlerine dikkat çekmektir; Renovatio Istanbul projesi bu anlamda çıkış noktamızdır. Urban Age' in bize kattıkları gerçekleştirmekte olduğumuz ve gerçekleştireceğimiz projeler açısından yolumuzu aydınlattı.

Projemizin değerlendirilmesi sırasında, değerli jüri üyelerinden aldığımız olumlu eleştiriler ve gördüğümüz takdir yüzlerimizi güldürdü.İncelemelerini tamamlayan Urban Age Jüri'sini yolcu ettikten sonra, yaşadığımız mutluluk ve motivasyonla çalışmalarımıza devam etmek üzere ofisimize geri döndük.

0 yorum:

Yorum Gönder