Urban Age İstanbul yarışması kapsamında Engelleri Kaldır Hareketi şehir planlama ekibi tarafından gerçekleştirilen iyileştirme proje günlüğüdür.

5 Eylül 2009 Cumartesi

Renovatio İstanbul Dördüncü Gün


Dördüncü gününe geldiğimiz projemiz, Mimoza Sitesi içerisinde yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. İlk olarak internet üzerinden duyurduğumuz, projemize gelen tepkiler gurur verici. Engelleri Kaldır Hareketi olarak projemizde bizi destekleyen duyarlı insanların varlığı, bir şeyleri değiştirmeye olan inancımızı ve azmimizi çoğaltıyor.

Proje kapsamında bugün; parkla ana arterleri bağlayan kalan merdivenlerdeki kullanışsız rampalarda genişletildi. Park çıkışından bina önlerine uzanan yolların, çökük taşları sökülerek; sökülen taşların kum desteğiyle aynı kota getirilmiş olarak yeniden döşenmesi sağlandı. Böylece yağmurlu havalarda bu çökük zemine su birikmesini önlemek ve sitedeki bireylerin yolu güvenle kullanabilmeleri için hazır hale getirildi.

Bugün malzemelerimizi tekrar gözden geçirip eksiklerimizi Atilla Bey’e (Projemizin Mühendislik Danışmanı - Kitay Altyapı) bildirdik. Kendisi her zaman ki desteği ile eksiklerimizi hemen temin etti.

Planladığımız çalışmalar sadece yol, merdiven ve rampaların düzeltilmesinden ibaret değil; amacımız olan tüm bireylerin hareket özgürlüğünü sağlamak adına site içinde başka uygulamalarımızda olacak. Bunun için bugün, görme engellilerin rahat edebileceği bir takım uygulamaları araştırmaya başladık.

Urban Age başvuru tarihi olan 11 Eylül yaklaştıkça heyecanımız artıyor ve projemizi en iyi şekilde ortaya koymak için tüm hevesimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir yandan da projemize dikkat çekerek, toplumsal farkındalığı artırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bunun için projemizi anlatan basın bültenimizi de, bugün medya kuruluşlarıyla paylaştık. Kim olduğundan önce ne olduğunu önemseyen , ''Önce İnsan'' olan herkesin desteğini bekliyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder