Urban Age İstanbul yarışması kapsamında Engelleri Kaldır Hareketi şehir planlama ekibi tarafından gerçekleştirilen iyileştirme proje günlüğüdür.

7 Eylül 2009 Pazartesi

Renovatio İstanbul Altıncı Gün


Pazartesi gününün gelişiyle altınca günümüze de girmiş olduk. Günümüz baya hareketli geçti. Başvuru tarihi yaklaşırken, yaptığımız planlamalar doğrultusunda projemizde hangi nokta olduğumuzun, yaptığımız ve yapacağımız çalışmaların üzerinden geçmek için toplantılar yaptık.

Şantiye çalışmalarımız kaldığı yerden aynı hızla devam etmeye başladı. Şantiye şefi Savaş Bey’le gidişat konuşularak, yapılacak çalışmalar tekrar gözden geçirildi. Bitmiş olan rampalara 2 cm kalınlığında döşenecek kauçuklar için pay bırakılıp bırakılmadığı tekrar kontrol ettik. Diğer ana arterlerdeki rampalarında yapımını tamamlamak için çalışmalara başladık.

Yapımına başlanmayan çökme olan diğer yaya yollarının da düzeltilmesine başlandı. İlk döşendiği zaman ters döşendiği için düz döşenen taşlarla aralarında kot farkı olan taşlar düzeltilerek, bütün taşlar aynı kota getirildi.

Bugün sitemizin sakinlerinden Ali Bey ve kızı Burçin Hanımla görüşmemiz vardı. Ali Beyin 15 aydır engelli olduğunu öğrendik. Site içinde yapılan değişikliklerin kendisi için çok önemli olduğunu ve projemizden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Bizim için rampaları denedi.Yapımını planladığımız hidrolik asansörler için kendiside bize öneride bulundu.

Bina girişlerinde bulunan çok basamaklı merdivenlerin dik olmasından dolayı gereken eğime ulaşılamayacağından bu kısımlara rampa yapmamız mümkün olmadı. Bu sebepten bu girişlerde hidrolik asansör kullanarak engelli bireylerinde yanlızda evlerine girip çıkmabilmeleri, park, otopark ve bahçelerde özgürce dolaşmalarını sağlamayı istiyoruz.

Sevgili Ali Beyi 15 ay önce keyif alarak yürüdüğü parka tekrar kavuşturmak, bebeğini alıp parka gelen bir annenin kimsenin yardımı almaya ihtiyaç duymadan, bebek arabasıyla parka ulaştığını görmek bizleri çok sevindiriyor ve projeye olan inancımızı daha da arttırıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder